lauantai 10. syyskuuta 2011

Matkakustannuksista...

Ajattelin pistää nyt tiukkaa pohdintaa siitä, mihin kaikkeen on ennen matkaa mennyt rahaa ja paljonko. Jotta tulevat lähtevät sukupolvet voivat sitten varautua ja hommata oikeanlaisen budjetin. Ja tämä on tietysti paikka kohtainen budjetti, me lähdimme Ghanaan ja siellä tarvitaan tiettyjä asioita.

Rokotukset ja lääkitykset:
Aivokalvontulehdusrokote 50€
AB hepatiitti x 2 100€ (kolmas rokote pitää muistaa ottaa kun palaa takas Suomeen ja taas 50€)
Kolerarokote (juotava) 60€
Lavantauti 35€
Keltakuume 40€
Malarialääkitys Lariam (vähintään 1vk ennen lähtöä aloitettava ja 4vk lähdön jälkeen syötävä) 150€
Polio ja jäykkäkouristus onneksi 0€
Maitohappobakteerit (4kk) 50€

Tässä oli nämä meidän alueen pakolliset rokotteet ja lääkkeet. Toki maitohappojahan ei ole pakko syödä jos ei tahdo. Me nyt ainakin vielä tässä vaiheessa uskotaan niistä olevan ihan hyötyä. Näkee sitten paikan päällä, kuinka asian laita on.

Sen lisäksi auringon paahtamaan Ghanaan tarvitaan suojakerrointa. Onneksi meidän lähtö oli tässä syksyllä niin saatiin alennuksesta nuo aurinkorasvat.

Aurinkorasva spf 50 x 2 25€ (ilman alennusta purkki 15€ ja alennuksesta saatu 10€)
Aurinkorasva spf 30 x 4 18€ (Jenna sai yhden purkin synttärilahjaks, muut alesta)
Nämä ovat siis meidän aurinkorasvavarat yhteiseksi.

Sitten ne lennot, jotka varattiin tosi aikaisessa vaiheessa. Meidän lennothan menee aika omalaatuisesti. Lähdetään siis Suomesta Norwegian-lentoyhtiön koneella Lontoon Gatwickiin, josta jatkamme taksilla matkaa Heathrown kentälle. Sieltä lähtee Alitalian lento Rooman ja Nigerian Lagosin kautta Accraan. Roomassa pitää vaihtaa lentokonetta. Kotimatka tulee hieman suorempaa ilman Nigerian välilaskua. Ja Lontoosta lennämme Blue1 takaisin Suomeen. Tämä lysti tuli meille maksamaan (ilman Lontoon taksikyyditystä) 663€ per nuppi.

Eikä tässä vielä kaikki. Mutta näistä lisää myöhemmin. Tässä joitain välttämättömiä menoja, joiden yhteishinnaksi tuli 1170€ per pääty. Eikä olla päästy vielä lähellekää Afrikkaa. :) Ei tää halpaa lystiä ole, mutta lystiä kuitenkin.