sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Kodikasta?!

Toinen kokonainen vuorokausi Ghanassa aukeni suht hyvin nukutun yön jälkeen yllättävän viileänä. Lämpöshokki ei ole vielä saanut selkävoittoa, juoda kuitenkin pitäisi enemmän. Tänään Arja vei meidät kaikki kolme katsomaan minun ja Matleenan harkkapaikkaa Jamestownissa. Se oli aikamoinen järkytys meille kaikille. Mitä lähemmäs majakkaa ja meren rantaa menimme, sitä enemmän oli ilmassa katkua. Katkua, joka johtui renkaiden poltosta, jota paikalliset rannassa harrastivat. Arja kertoi, että paikalliset mm. savustivat kalaa noilla käryillä. Se oli hirveää...

Kun pääsimme SCEF:in järjestämään tapahtumaan toimiston viereiselle sisäpihalle oli ihmetys melkoinen. Meitä kohdeltiin kunniavieraina, mikä tuntui meistä oudolta. Meidän piti esittäytyä ainakin 60 lapselle. Se oli hurjaa. Tapahtumassa Paul, Isak ja Rita jakoivat lapsille vihkoja, kyniä yms. Ja kaaos oli jäätävää. Organisointi ei tuntunut olevan ihan hallussa. Saimme kuitenkin Paulilta, harjoittelun ohjaajaltamme lämpimän vastaanoton, se tuntui mukavalta.

Jamestownista lähtiessämme olimme kaikki noen peitossa. Sieltä jatkoimme matkaa Makolaan, siellä oli edullinen pikkukauppa ja tori. Hulina oli aikamoista. Arja tutustutti meidät myös Koala nimiseen supermarkettiin Osussa, joka oli kalliimpi hinnoiltaan, mutta sieltä löytyy parannus koti-ikävään. Arja näytti meille hurjasti paikkoja, joista ei suurinta osaa enää muista. Tänään käytiin tyttöjen kanssa keskenään ulkona ekaa kertaa, syömässä kotikadun varressa. Se oli jänskää.

Tänään saatiin ensimmäiset tuoreet hedelmät, käytiin katsomassa Emmin harkkapaikkaa ja kuultiin hurjan kuulonen sammakko. Se oli luultavasti kanadan sammakko ;) Saimme myös vielä illalla kutsun Paulilta lähteä night clubiin, Jennalle tosin jännitystä oli ollut jo riittämiin tälle illalle, pimeässä seikkailtuamme, joten tyydyimme koti-iltaan. Emmi myös muutti pysyvästi huoneesemme, jeij! Sisustimme huoneen uudelleen ja paikka alkaa tuntua jo kotoisalta. Huomenna päästään Temaan vierailulle, toivottavasti :)