sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Eka vuorokausi Ghanassa...

      Arja tuli hakemaan meitä guest housesta kymmenen maissa aamulla. Tavattiin eka kertaa Joe, jonka kanssa minä ja Matleena asumme seuraavat 3 kuukautta. Joe on mukava poika :) Kun minä ja Matleena oltiin saatu hoidettua tavarat uuteen kotiin lähdettiin Emmin ja Joen kanssa syömään läheiseen ruokapaikkaan. Aluksi ruoka vähän epäilytti, sillä kyseessä oli paikallista ruokaa pienessä kojussa. Ruoka oli kuitenkin hyvää vaikkakin vähän tulista Matleenan makuun, ruokana oli siis Riisiä, kanaa ja kaalisalaattia. Ehkäpä siihen tulisuuteen sitten tottuu jossain vaiheessa :P
      Ruokailun jälkeen palattiin kotiin vähän huilaamaan ja hengailemaan, iltapäivällä lähdimme hoitamaan asioita, eli hankkimaan puhelinliittymiä, mikä ei ollut ollenkaan yksinkertainen homma, ensiksi piti käydä ostamassa sim-kortit jonka jälkeen lähdimme rekisteröimään ne. Tämä ei tietenkään onnistunut joten olemme vieläkin ilman puhelinta. Kävimme myös hakemassa illaksi vähän evästä (voileipäkeksejä, suklaakeksejä, mehua, sekä olutta) iltaa istuttiin Emmin kanssa meidän luona, ja lopulta Emmi päätti jäädä meidän luokse yökylään, ettei tarvinnut lähteä enään yksin kävelemään kämpille. Nukutaan kaikki somasti siskonpedissä, ja vuoteet täyttää yhden seinän kokonaan. Illalla vielä taiteiltiin moskiittoverkot paikalle ja lopulta päästiin nukkumaan, uni tuli yllättävän hyvin ja kesti aamuun asti.
      Tänään tehtiin myös ensimmäiset eläin havainnot. Näimme lehmän, (joka ei näyttänyt yhtään lehmältä) kanoja sekä omalla kotipihalla näkyi rottaa, sisiliskoja, hassuja lintuja sekä jättiperhosia!