maanantai 28. marraskuuta 2011

Viikonlopun riemuja!


27.11.2011

Viikonloppu Cape Coastilla! Upea meri, rauha ja kaikkea muuta kivaa. Perjantaina saavuttiin illalla Cape Coastille ja käveltiin ympäriinsä ennen hotellille menoa. Istuttiin iltaa Jaanan, Janikan, Kristiinan ja Rayn kanssa. Ja katsottiin, kun järjestömme SCEF pääsi telkkariin.

Lauantai aamuna menimme ihmettelemään orjalinnaa. Käytiin mies- ja naisorjien tyrmissä sekä sellissä, johon kurittomia orjia tukehdutettiin kuoliaaksi. Se oli aika hurjaa ja pysäytti ajattelemaan tän maailman julmuutta ja ihmisten sydämettömyyttä. Siitä suuntasimme kohti Hans Cottagea, jossa pääsimme lähikontaktiin krokotiilien kanssa. Oli melko jännittävää koskea elävää krokotiilia. Todistusaineistoa on tulossa aiheesta. Sen lisäksi pääsi vähän uiskentelemaan (ei krokojen kanssa vaan ihan uima-altaalle) ja ilta vietettiin jutellen mukavia ja kuunnellen krokotiilien roiskimista vedessä. Illalla tuli sellanen olo, että tätä kaikkea saattaa tulla aika paljon ikävä kun palailee suomen kylmyyteen.

Seuraavana aamuna nokka kohti Kakumin luonnonpuistoa, jossa odotti Matleenan suuri haaste: riippusillat. Riippusillat nousivat parhaimmillaan (tai pahimmillaan) 41 metriin. Ja ne riippusillat oli niin upeita! Matleenakin voitti pelkonsa ja ylitti ensimmäisen riippusillan, jonka jälkeen palasi takaisin lähtöpisteeseen. Riippusilloilla kiikkuessa ei paljon elukoita näkynyt, mutta kuului. Ja maisemat oli mielettömät! Jenna näytti riippusilloista täysillä ja meinasi keikata sillalta, kun kuuli metsäelefantin töräyttävän sademetsän uumenista tervehdyksen. Mitään ei näkynyt, mutta ääni oli varmasti tuon aran eläimen.

Kakumin jälkeen käytiin Monkey Forestissa, jota pyöritti saksalainen pariskunta. Pariskunta on nyt 6 vuotta rakentanu paikkaa, johon voi haavottuneet ja orvoiksi jääneet eläimet ottaa suojaan ja turvaan, kuntouttaa ja palauttaa takaisin luontoon. Siellä näki muutamia eläimiä, joita ei ole missään muualla ennen nähnyt. Se oli mielenkiintoista ja pariskunta oli vallan viihdyttävä.

Cape Coastilla käytiin vielä syömässä. Jenna maistoi uutta paikallista ruokaa red-rediä, se oli kyllä herkullista! Sen jälkeen ihmeteltiin, miten koko kaupungista ei muka lähde minkään valtakunnan bussia kohti Accraa, vaikka kaikki kuulemma haluaa sunnuntaisin Accran suuntaan. Lopulta onneksi päästiin (jouduttiin) Metro massin ahtaaseen linjuriin ja kotona oltiin jo kahdeksan jälkeen illalla.

Kaiken kaikkiaan aivan loistava viikonloppu. Oli kyllä kokemuksista parhaimpia ja Cape coast paikkana oli niin siisti. Siellä meno on vähän toista ku Accrassa ja se tuo päiviin aina toivottua vaihtelua.

22 päivää olisi enään jäljellä, paljon olisi vielä tehtävää ja nähtävää, mutta on kyllä aivan mielettömän ihanaa päästä takaisin kotiin <3 tilataan sinne suomeen paljon paljon lunta ja pakkasta!

Kuvablogi on myös nyt päivitetty, joten käykää katsomassa kuvia!